Moderne huisvesting

Over ons

In de hedendaagse technologiesector zijn termen als “first time right”en “just-in-time”, kernbegrippen geworden als het gaat om het effectief en kostenbesparend uitbesteden van werk. Bij Machinefabriek Veldman zaken die sinds de oprichting van het bedrijf in 1974 vanzelfsprekend zijn.

Na een bescheiden begin met Leen Veldman sr. alleen  achter  de draaibank, is het bedrijf uitgegroeid tot een totaal dienstverlener voor gespecialiseerde machinebouw  en machineonderhoud. Zoals het een echt familiebedrijf betaamt, staat op dit moment de tweede generatie Veldman aan het roer, de derde generatie werkt thans ook al mee. Continuïteit, kwaliteit en betrouwbaarheid, zijn onderscheidende waarden voor veel familiebedrijven,. En Veldman vormt hierop geen uitzondering.

Dankzij een betrouwbaar netwerk van collega-vakspecialisten kunnen aanvullende bewerkingen  waaronder: harden, coaten of slijpen van de door Veldman gemaakte producten.  Ook productengineering wordt aangeboden, wat voor de klant het geruststellende voordeel heeft dat van opdracht tot levering slechts één partij verantwoordelijk is voor het geheel.

 

Moderne huisvesting

Veldman is gevestigd in een ruim fabriekspand in IJmuiden. Met 4500 m2 werkplaats-, kantoor- en magazijnruimte, voorzien van goede verlichting, ventilatie, en verwarming is ons pand aan de Kaplanstraat een ideale basis voor het leveren van producten en diensten aan de maakindustrie met de kwaliteit die u van Veldman mag verwachten.

Twee 20 tons en vijf 6,3 tons (tot 12,6 ton koppelbare) bovenloopkranen met een hijshoogte van 6 meter zorgen er voor dat ook grote en zware werkstukken veilig verplaatst kunnen worden, en wij er niet voor terugdeinzen als uw werkstuk eens wat groter of zwaarder is dan normaal. We houden de werkplaats en onze leefomgeving graag schoon, bijvoorbeeld door het zorgvuldig scheiden en organiseren van afvalstromen, iets dat u ook terug vindt in de inrichting van ons pand.